Videonadzorni sistem

Videonadzorni sistemi so zelo uporabni za nadzor delovnih procesov, ljudi in premoženja. Videonadzorni sistemi so sestavljeni iz:

  • snemalnika s trdim diskom, ki je sposoben sliko videonadzornega sistema predvajati na lokalnem zaslonu, v kolikor pa ga priključimo v računalnišlo mrežo pa je sposoben sliko prenesti do vašega računalnika in pametnega telefona
  • nadzornih kamer

Videonadzorni sistem je odličen pripomoček za rekonstrukcijo dogodkov. Na voljo sta dve izvedbe videonadzornega sistema:

  • analogni videonadzorni sistem, ki za prenos podatkov uporablja koaksialni kabel, sistem je bil zelo razširjen v preteklosti dandanes pa ga zamenjuje IP videonadzorni sistem
  • IP videonadzorni sistem, ki za prenos podatkov uporablja računalniški UTP kabel

Razvoj opreme videonadzornih sistemov je v zadnjih letih zelo hitro napredovala, hkrati z razvojem tehnologije je tudi cena postala bolj dostopna. Bistvena prednost današnjih video nadzornih sistemov je nadomeščanje analogne tehnologije z digitalno. Za arhiviranje posnetkov se uporabljajo snemalniki.  Slika, ki jo kamera zajame se prenese v snemalnik, kjer se obdela in po potrebi tudi arhivira v spomin snemalnika. Za zagotovitev kvalitetne slike je potrebna kamera večje ločljivosti. Ločljivost posnete slike, prikazane na lokalnem zaslonu, ki je priključen na snemalnik, pa je odvisna od snemalnika samega. Posnetki, ki se arhivirajo v spomin snemalnika, imajo neko ločljivost in kvaliteto, katero določa snemalnik.

Pri izbiri videonadzornega sistema naj ne bo edino merilo cena opreme, vedno se najprej vprašajte, kaj od sistema pričakujete in svoje zahteve ter želje predstavite. Veliko je namreč dejavnikov, ki vplivajo na končno uporabnost videonadzornega sistema in kakovost slik. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.